ETUSIVU
laitteiden valmistajille ja myyjille

Parempi päivä

Laitemyyjälle

Tänään on Kapteenin juhlapäivä. Sitä kun tulee iän myötä kaikenlaista kremppaa ja laserointi helpottaa. On mukavampi ylläpitää peruskuri ja järjestys pihapiirissä kun kivut ei haittaa.

Mitä ikinä kysyttävää tai ihmeteltävää terapialaserin kanssa klinikalla tuleekin, apu on lähempänä kuin lähellä. Laitteen kyljessä olevan QR-koodin kautta voidaan katsoa laitteen huoltohistoriaa, käyttöohjeita tai tehdä tarvittaessa huoltopyyntö. Vetman Oy halusi tehdä myymiensä laitteiden huollosta helppoa myös asiakkaille. Laitteiden tiedot ja niihin kohdistuvat huollot ovat hyvässä tallessa Thinger Laiterekisterissä.

Olemme iloisia, että saamme tehdä Kapun ja hoitajiensa päivästä hieman paremman tänäänkin.

Fiksumpi tapa tarjota laitteiden elinkaaripalvelua

Thinger Laiteseuranta on tarkoitettu laitteiden, koneiden tai minkä tahansa yksilöidyn tuotteen valmistajalle ja myyjälle. Se tarjoaa fiksuja mahdollisuuksia etenkin silloin, kun huoltoon ja jälkimarkkinointiin halutaan panostaa.

Tunne asiakkaasi

Kun tiedät kuka asiakkaasi on ja mitä versioita tai malleja heillä on käytössä, voit suunnitella päivitysten myyntiä. Tieto on välttämätöntä esimerkiksi vuosihuoltosopimusten toteuttamiseksi.

Paranna asiakaspalvelua

Kun itse laite toimii käyttöliittymänä elinkaaripalveluun, ei asiakkaan tarvitse muistaa mistä portaali löytyy tai mitkä tunnukset sinne ovat. Vain QR-koodin skannaus riittää - ja sen osaa muuten lähes jokainen.

Luo lisämyyntiä

Kuluvat osat kuten suodattimet tai muut varaosat on helppo tilata palvelun kautta. Asiakkaan ei tarvitse syöttää kuin haluamansa määrä ja loppu hoituu järjestelmän kautta turvallisesti ja läpinäkyvästi.

Markkinoi tehokkaammin

Laitteen kylkeen liimattu, hyvin suunniteltu ja informatiivinen tarra on aina myös yrityksesi markkinointia. Se on jatkuvasti näkyvä viesti kaikille asiakkaillesi ja laitteiden käyttäjille. Olet mielessä, kun laitteita tarvitsee uusia.

Koordinoi määräaikaishuoltoja

Järjestelmän sisällä voit rakentaa tuotekohtaisen huoltosuunnitelman ja varmistaa, että asiat tulevat hoidettua ajallaan. Kaikki on hallussa kun myös huoltopyynnöt tulevat samaan järjestelmään.

Integroi taustajärjestelmiin

Voimme integroida palvelun esimerkiksi CRM-järjestelmään, jolloin asiakastietosi pysyvät yhdessä paikassa. Integrointi onnistuu myös huollon toiminnanohjaukseen, mikäli sinulla on jo järjestelmä olemassa.

Haluatko esittelyn?

Ole yhteydessä jos jäit pohtimaan, mitä tämä voisi sinun yrityksellesi tarkoittaa. Mietitään yhdessä. Palvelu on helppo esitellä etäyhteyksien läpi ja tulemme mieluusti myös paikan päälle kertomaan lisää.